СИМБОЛИЧНА ПРИЗНАЊА ЗА ЗНАЧАЈНЕ ЧЛАНОВЕ ЗАЈЕДНИЦЕ
14.12.2011

У сусрет Новогодишњим и Божићним празницима, председник општине Палилула, проф.др Игор Новаковић и председник Скупштине Милан Ђурђевић, уручили су најбољим ученицима основних школа, које раде на територији Градске општине Палилула, пригодни поклон - мобилни телефон и књигу, са намером да се јавности укаже на чињеницу да труд и добри резултати не пролазе незапажено. На позив општине и предлог директора основних школа сачињен је списак од девет најбољих ученика који похађају наставу у образовним установама на територији општине Палилула. Акција је реализована у сарадњи са „Телекомом“.

Овај гест представља симболичну награду за сав труд који су млади људи уложили и тиме постали изузетно значајни чланови наше заједнице – рекао је председник општине Палилула проф.др Игор Новаковић и додао „у Стратегији развоја општине Палилула посебна пажња је посвећена деци. У складу са тим желимо да истакнемо најбоље, да постану пример свима. Они гарантују светлу будућност друштва а на граду и држави је да њихов потенцијал искористе на најбољи начин и на обострану добробит–нагласио је председник. Међу најбољима била је и Марина Миленковић, ученица осмог разреда основне школе „Десанка Максимовић“. Ова вредна ученица је учесница бројних такмичења Министарства просвете, учествовала је и на државном такмичењу из математике, координира готово све манифестације у школи и обавља дужност председнице Ученичког парламента. „Драго ми је што сам у оваквом друштву. И у средњој школи наставићу вредно да учим. Планирам да упишем Медицинску школу. О смеру ћу још мало да размислим – рекла је присутним новинарима Миленковићева.

Мобилне телефоне - дар председника општине Палилула, осим МАРИНЕ МИЛЕНКОВИЋ, ученица 8 разреда из основне школе “Десанка Максимовић”; добили су и: из основне школе `Краљ Петар-Први`, АНИТА ГОЛУБОВИЋ, ученица 7 разреда; из школе `Коле Рашић`, ВЕЉКО ЈЕЛЕНКОВИЋ, ученик 7 разреда; из школе `Бранко Радичевић`, АЛЕКСАНДРА БРАНКОВИЋ, ученица 6 разреда; из основне школе `Бранко Миљковић`, АНЂЕЛА КРСТИЋ, ученица 8 разреда; Из школе `Бубањски хероји`, награду је добио најбољи ученик ове школе ЛАЗАР СТОИЉКОВИЋ, ученик 8 разреда а из школе `Сретен Младеновић-Мика`, ТИНА РАДЕНКОВИЋ, ученица 8 разреда; Специјална школа `БУБАЊ`, истакла је као најбољег ученика ДИМИТРИЈА СТАНКОВИЋА, ученика 6 разреда ове школе а из школе `14 октобар`, ово ласкаво признање и мобилни телефон припао је АНИ МИХАЈЛОВИЋ, ученици 6 разреда. Пригодној свечаности у Градској општини Палилула присуствовали су и родитељи најбољих ученика.